Mijn verhaal

Mijn verhaal

Mijn vak is Begeleider. In 1974 begonnen als sociaal werker heb ik het vak nooit meer losgelaten. Ik zie nog altijd mensen die helemaal vast zitten, die geen beweging meer in hun situatie krijgen. Of dat nu in omstandigheden als financiën, werkloosheid of werkplek is, of dat mensen vastzitten in hun ontwikkeling, in hun relaties of in persoonlijke problemen.

In de begeleidingen heb ik geholpen te zoeken naar nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Daarbij verwonderde ik me over de creativiteit waarmee mensen schijnbaar muurvaste gewoontes en situaties weer in beweging kunnen krijgen, soms heel voorzichtig. En daardoor weer licht aan de horizon kunnen ontdekken.

Begonnen als sociaal werker heb ik me verder ontwikkeld in relatiebegeleiding, hulpverlening bij schulden, budgetcoaching, armoedebestrijding, oplossen van dakloosheid. En daarna in problematische situaties bij huiselijk geweld. Iedereen verdient altijd nieuwe kansen. Daarvan ben ik overtuigd. Niemand is alleen maar “zijn probleem”, ik zoek altijd naar de diepere kernkwaliteiten van degene met wie ik een tijd kan optrekken.

Door de jaren heen heb ik zelf mijn eigen crisissen gehad. Achteraf ben ik daar dankbaar om. Want nu begrijp ik goed hoe het is om schijnbaar vast te zitten en hoe je daaronder soms moet lijden. Voor mezelf heb ik daarbij kracht geput uit mijn geloof. Dat heeft altijd veel voor me betekend. Nu ben ik alweer zo’n 6 jaar onafhankelijk en geregistreerd supervisor/registercoach. In wandelcoaching en mannencoaching, in intervisiebegeleiding en supervisie kan ik mijn droom waarmaken: mensen begeleiden in het vinden van hun mogelijkheden en hun kracht. En in het vorm geven aan hun droom!