Coaching

Mannencoaching

Waar zijn jouw idealen gebleven? Of kun je alleen nog maar enthousiast zijn voor een voetbalwedstrijd? Kun jij je kwaliteiten, jouw talenten, aanwenden bij de mensen en op de plekken waar je dat graag zou willen? Hoe ben je je eigen leider? Durf je niet meer zo goed leiding te nemen en te geven?

Of ben je altijd “de sterke man” ?  Als je gaat ontdekken dat je als man ook ruimte mag hebben voor je minder-harde kant, dat je ook je zwakheden mag hebben…. dan ervaar je ineens veel meer ruimte, meer Lebensraum. Ik wil jou helpen om jouw passie en jouw sterke punten terug te vinden. Met al jouw vragen en met je twijfels ben je meer dan welkom.

Ook met jouw geloof of jouw ongeloof. Bij mij is die ruimte er voor jou. Omdat ik zelf de ervaring heb dat mannen de ruimte krijgen om tot ontplooiing te komen. Kom eens langs, maak een afspraak. We kunnen samen gaan wandelen in de prachtige natuur, of ergens een bakkie drinken.

Relatiecoaching

Wil je samen weer verder kunnen gaan? De draad weer oppakken? Soms lukt het niet meer, kun je de moed niet meer vinden. Weet je niet meer hoe je elkaar nog kunt vertrouwen. Dan wil ik je voorstellen om aan relatie-coaching te denken. Als ervaren relatie-coach leer ik jullie om weer naar elkaar te luisteren. Leer ik je hoe je bij elkaar de sterke punten naar boven kunt halen. Hoe je jezelf kunt zijn en toch ook samen. Hoe je  keuzes mag maken: wie of wat is zo belangrijk? Wie of wat heeft het voor ‘t zeggen in jullie leven en bepaalt jullie relatie? En hoe kun je daar anders mee om gaan?

Behalve ervaren begeleider ben ik ook ervaringsdeskundige, al meer dan 40 jaar getrouwd. Steeds leren we nieuwe wegen in te slaan. Want een relatie hoeft niet eentonig te zijn. Ook jouw relatie kan weer sprankelend en vol avontuur worden.

Budgetcoaching

Wil je grip krijgen op jouw inkomsten en uitgaven? Zelf de baas zijn over jouw geld? Wil je leren om de juiste keuzes te maken zodat je naast al je verplichtingen ook nog dingen kunt doen die je belangrijk en fijn vindt? Samen werken aan het budget zodat het niet meer de zaak van een van jullie beiden is?

Met budget-coaching leer je:

  • samen je financiën en je administratie op orde krijgen
  • onderlinge afspraken maken die ieder van jullie kan nakomen
  • reserveren voor rekeningen, sparen voor onverwachte kosten
  • de regels en mogelijkheden van overheid en instanties
  • hoe je van minder geld toch rond kunt komen
  • hoe je je kinderen kunt motiveren

Budgetcoaching sluit aan bij jouw/ jullie ervaringen, en bij jouw/jullie kennis en inzichten.

Je krijgt meer structuur in je financiën, meer hoop in de toekomst, beter contact met elkaar en de kinderen en een betere verdeling van de verantwoordelijkheden.

Hoe werkt het?

Het begint met jouw telefoontje of mailtje, daarin maken we een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. In dat gesprek verkennen we de situatie en jullie wensen en bespreken we of budgetcoaching kan helpen. Als we besluiten verder te gaan, is dat eerst met een serie van 5 gesprekken. Deze serie kan verlengd worden. Voor een deel is er ook e-coaching mogelijk.