Supervisie

Supervisie

Supervisie, is dat nu wel zo nodig? Is het alweer jaren geleden dat je supervisie hebt gehad? Natuurlijk heb je veel geleerd in de praktijk en met cursussen en ben je inmiddels deskundiger. Gelukkig maar.

Maar heb je ook ontdekt dat je steeds maar weer in die eeuwige valkuil stapt? Ben je door je collega’s wel eens gewezen op je blinde vlekken? Of houdt iedereen de schijn op? Is het lastig om de goede balans te vinden tussen afstand en nabijheid? En de balans tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf? Lukt het je om op een goede manier uit te komen voor je eigen mening? Voor jouw manier van werken?Misschien is het tijd om eindelijk een nieuwe stap te zetten en twijfel je over de richting?

Supervisie helpt je om er (weer) achter te komen wie jij zelf bent, wat jij wilt, in relatie tot je werk en je collega’s. Je ontdekt welke kwaliteiten je verder zou willen uitbouwen. Welke vervolgstudie je eventueel wilt gaan oppakken. Hoe je jouw denken en voelen (weer) gaat integreren met je uitvoerend handelen en met je manier van samenwerken. Hoe je verbinding maakt met de cliënt en zijn/haar hulpvraag waarbij je de grenzen goed kunt aangeven.

Je kunt altijd opnieuw beginnen maar stel het niet onnodig uit.

Ik ken het werkveld van binnenuit en ben ervaren supervisor. Supervisie voor individuele werkers, zoals een teamleider van Wittekindshof (Gronau) en kerkelijke werkers in Enschede en Hengelo en sociotherapeuten van Saron in Beuningen.  Voor leraren van AOC in Enschede. Daarnaast jarenlang voor groepen voltijds- en deeltijds-studenten van CHE in Ede en van Saxion Hogescholen in Enschede en Deventer (Social Work en SJD).